Stadionul din Cornești „reînvie”


Pas cu pas, zi de zi, datorită lucrărilor desfășurate, stadionul din Cornești devine mai practicabil și mai atractiv.

Recent terenul de baschet a prins contur. Au fost vopsite, marcate și instalate noile panouri de joc pentru practicarea mai multor genuri de sport și dezvoltarea capacităților echipelor de baschet.

stadion Cornesti

Cu ajutorul voluntarilor au fost reparate și vopsite suporturile pentru panourile de baschet, inventarul de pe terenurile de volei și porțile existente pe terenul de fotbal.

stadion Cornesti

În următoarele zile vor fi procurate și instalate plasele inelelor de baschet, de volei și fotbal.

Pentru a aplana spiritele locatarilor care erau nemulțumiți de îngrădirea stadionului ce le-a servit ani la rând ca potecă mai scurtă ce duce spre casă, Primăria a găsit o soluție optimă și în acest sens.

Administrația locală a identificat resurse și a organizat repararea drumului care înconjoară stadionul.  Anterior acest drum fusese spălat de numeroasele ploi torențiale din această vară și anii precedenți și era necesară reparația lui.

stadion Cornesti

Acum acest drum este perfect practicabil pentru orice mijloc de transport, iar stadionul va rămâne a fi folosit după scopul său: cel de a permite oamenilor să practice sportul și să-și antreneze sănătatea.

stadion Cornesti

Toate aceste activități sunt realizate cu ajutorul grantului oferit de Guvernul Republicii Polone și cu contribuția în bani a locatarilor din orășel, dar și prin munca voluntară a oamenilor de bună credință din  Cornești.

La finele proiectului pe stadion vor fi organizate diverse competiții sportive la fotbal, volei și baschet, iar în zilele de mare sărbătoare vor fi organizate evenimente culturale în masă cu participarea tuturor doritorilor.

Totodată pentru cei mai vârstnici pe stadion u fost instalate băncuțe, pe care se vor putea relaxa și socializa cu semenii lor.

logo_SPfsupport for democracy

Acest proiect este co-finanțat de către programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul programului „Fondul de Granturi Mici” al „Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale din Republica Moldova”, implementat de către Solidarity Fund PL.

 

Advertisements
Gallery | This entry was posted in Noutati, Proiecte. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s